De Beukwilg

Dit is een forum over Harry Potter. Als je een fan van Harry Potter bent, zul je het hier vast naar je zin hebben.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Mike Dillon

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:53 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
Dit is mijn tweede personage. Het eerste schreef niet fijn, en nu ik een beetje gewend ben aan het schrijven, weet ik ook wat anders kan en wat weggelaten kan worden. Ik hoop dat dit een beter succes word dan Robert Davids. Enjoy reading! PS: Mike zit in de derde.


SPOILER (KLIK OM TE TONEN/VERBERGEN)
1: De herinneringen (proloog)
2: De droom Incendio uno 1/2
3. Het zwakke vuur Incendio uno 2/2
4. De zweer
5. Drie weken later
6. De bliksemflits
7. De wegisweg
8. De treinreis
9. Het avondeten Incendio duo 1/3
10. De leerlingenkamer Incendio duo 2/3
11. De kassen Incendio duo 3/3


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

2 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:53 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
1. De herinneringen

Robert plofte op zijn bed neer. Hij dacht na over zijn eerste jaar op Zweinsteins hogeschool voor hekserij en hocus-pocus. Hij kreeg toen in de zomervakantie een brief. Hij las die brief zo vaak over dat hij hem nu wel uit zijn hoofd kende.

ZWEINSTEINS HOGESCHOOL VOOR HEKSERIJ & HOCUS-POCUSHoofd: Albus Koekje(Commandeu rin de Orde van Merlijn, Int. Tovergrootmeester, Heksenleider 1e klas,Opperste Hotemetoot van de Wereldbond van Toverlieden)

Geachte heer Dillon,
Het doet me genoegen u te kunnen meedelen dat u in aanmerking komt voor een plaats aan Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Bijgaand treft u een lijst aan van schoolboeken en andere benodigdheden. Het schooljaar begint op 1 september. Gelieve vóór 31juli per uil te reageren.

Hoogachtend,Minerva Koekje,
Assistent-schoolhoofd

ZWEINSTEINS HOGESCHOOL VOOR HEKSERIJ & HOCUSPOCUS
UNIFORM
Eerstejaarsstudenten hebben nodig:
1. Drie effen werkgewaden (zwart)
2. Eén effen puntmuts (zwart) voor schooltijd
3. Eén paar beschermende handschoenen (drakenhuid of soort gelijk)
4. Eén wintermantel (zwart, met zilveren speld)
N.B. Alle kledingsstukken moeten van naamlabels zijn voorzien.

VERPLICHTE LECTUUR
Alle leerlingen moeten in het bezit zijn van de volgende werken:
Het Standaard Spreukenboek (Niveau 1) door Miranda Wiggelaar
De Geschiedenis van de Toverkunst door Mathilda Belladonna
Theoretische Grondslagen der Magie door Adelbert Zwatel
Gedaanteverandering: een Boek voor Beginners door Emeric Morfo
Duizend Magische Kruiden en Paddestoelen door Phillipa Zwam
Magische Brouwsels en Drankjes door Arsenius Grein
Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden door Newt Scamander
De Zwarte Kunsten: Een Handboek voor Zelfbescherming door Quinten Tondel

OVERIGE BENODIGDHEDEN
1 toverstaf
1 ketel (tin, standaardmaat 2)
1 set glazen of kristallen flesjes
1 telescoop
1 set koperen weegschalen
leerlingen mogen tevens een uil OF een kat OF een pad meenemen.

OUDERS WORDEN ERAAN HERINNERD DAT EERSTEJAARS GEEN EIGEN BEZEMSTELEN MOGEN BEZITTEN.


Ja, dit was de brief die Mike twee jaar geleden kreeg. Hij was echt superblij toen hij die brief kreeg. Hij had hem ook meegenomen naar Zweinstein. Maar toen hij een vuur-spreuk leerde was hij verbrand. Een beetje dom natuurlijk. Niet dat het hele schooljaar even leuk was geweest. In het eerste jaar werd hij gebeten door een vampier, toen hij Mark wou redden. Anouk heeft geprobeerd het proces tegen te gaan, maar toch werd hij een vampier, naar drie dagen. Gelukkig kan hij zelf kiezen wanneer hij een vampier is en wanneer niet. Maar, kan hij wel sneller rennen. De transformatie was heel erg pijnlijk. Hij moest er niet aan denken om dat nog een keer mee te maken. Opeens kreeg hij een flashback.

-flashback-
'Nee! Mark, kom terug! Het is daar gevaarlijk!,' riep Mike, maar Mark luisterde niet. Hij wou perse die vampier verslaan. Mark trok zijn staf en richtte hem op de vampier.
'LUMOS SOLEM!' brulde hij. De vampier ontweek hem met gemak en begon te lachen.
'Anouk, wat moeten we doen?' vroeg Mike paniekerig. Anouk haalde haar schouders op.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

3 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:54 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
2. De droom (incendio uno 1/2)

Zwetend werd Mike wakker. ''Het was maar een droom'', hield Mike zich voor. ''Dromen zijn niet echt.'' Mike liep naar beneden. Hij pakte een schaakspel uit de kast en zette hem op de keukentafel. Hij liep naar zijn ouders toe, die in de woonkamer zaten.
'Goedemorgen. Wil één van jullie mee doen met toverschaken?' vroeg hij.
'Goedemorgen, en ja, het is goed,' antwoordde z'n moeder. Ze liepen naar de keuken en begonnen te spelen. Mike was wit, en z'n moeder zwart. Hij was goed in schaken. Hij had z'n moeder schaakmat gezet. Ze was af. Mike had daarna zin om een spreuk te gaan leren. Hij besloot ''incendio'' te gaan leren. Hij liep naar het houthok toe en trok zijn toverstaf. Hij richtte hem op een paar blokken hout.
'Wingardium leviosa!' riep hij, en de blokken hout begonnen te bewegen. Hij zweefde ze naar een kaal plekje bij het huis en begon te oefenen.
'Incendio uno!' riep hij, en hij richtte zijn staf op een houtblok. Het werkte niet. Hij gaf het niet op, maar probeerde het nog een keer.
'Incendio uno!' riep hij nogmaals. Weer geen effect... 'Incendio uno! Incendio uno! Incendio uno!'. Geen van de spreuken hadden effect. Nu werd hij echt ongeduldig! Zo moeilijk kon die spreuk toch niet zijn? Hij dacht na. Hij probeerde zich te herinneren wat er in ''het standaard spreukenboek niveau drie'' stond.
'Incendio uno... steekt haarden aan... richt toverstaf op hout... maak een zwaaiende beweging naar beneden...,' bedacht hij zich. Dat moest toch te doen zijn. Hij wist nu ook wat hij fout had gedaan: hij maakte geen zwaaiende beweging, maar alleen een zwiepje.
'Incendio uno!' riep hij. Hij maakte een zwaaiende beweging naar beneden. Er kwam een vonk uit zijn toverstaf, net groot genoeg om één gaatje van één keer één centimeter in een stuk perkament te maken. Mike gaf het nog steeds niet op, maar de spreuk werkte hem nu al op zijn zenuwen.
'Incendio uno!' riep Mike. Er gebeurde niets. Was Anouk er maar, zij wist raad met elke spreuk. Ze was een kind van dreuzelouders, maar ze wist al meer spreuken dan Mike en Mark bij elkaar. Ze schepte daar niet over op. Ook wist Mike dat Anouk met één spreuk heel veel moeite had. Die spreuk was expecto patronum. Niet dat Mike daar zelf goed in was. Ook bij een proefles van waarzeggerij, stond Anouk voor gek.
'Ik keek vandaag in mijn glazen bol... en weten jullie wat ik terug zag staren?' vroeg professor Calamithi.
'Een lelijk oud wijf met een veel te grote bril?' zei Anouk hardop.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

4 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:54 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
3. Het zwakke vuur (incendio 2/2)

Ja, daar moest Mike toch altijd zo om lachen. Hij richtte zijn toverstaf weer op het houtblok.
'Incendio uno!' riep hij. Er gebeurde niets. Mike had spreuken niet zo snel onder de knie. Hij probeerde het opnieuw.
'Incendio uno!' riep hij, en hij wees zijn staf weer op het blok hout. Er volgde een grote, oranje vonk uit zijn staf, die de blokken hout in brand stak. O, nee! Mike had er niet aan gedacht dat, als de spreuk zou lukken, dat het gras dan ook in brand zou staan. Snel richtte hij zijn staf op het vuur.
'Aguamenti!' riep hij. Er spoot een waterstraal uit zijn staf, die hij op het vuur richtte. Het vuur werd geblust en Mike sprong in de lucht.
'Joepie! Ik ken ''incendio uno''!' riep hij, terwijl hij sprong. Hij liep naar binnen en richtte zijn staf op de haard. Hij haalde zijn ouders op, om te laten zien dat hij een nieuwe spreuk kon.
'Incendio uno!' riep Mike. De vertrouwde oranje vonk schoot uit zijn staf. Er verscheen een vuurtje. Z'n vader grijnsde. Het feit dat zijn zoon een goede spreuk kon uitvoeren, maakte hem heel blij. Hij liep weer naar buiten, om de spreuk nog beter onder de knie te krijgen.
'Incendio uno! Incendio uno! Incendio uno!' riep hij. Er schoten oranje vonken uit zijn staf, die de houtblokken, die hij zojuist weer had klaargelegt, in brand staken. Mike bluste het vuur weer, en probeerde het opnieuw.
'Incendio uno!' riep hij weer. Weer schoten er oranje vonken uit zijn staf, die de blokken aanstaken. Mike was onwillekeurig trots op zichzelf. Hij wist dat dit een spreuk was waar zelfs Anouk veel moeite mee zou hebben. Hij kreeg daardoor een kleine grijns op zijn gezicht. Robert hoorde opeens luide stemmen uit de keuken. Hij liep er naar toe om te horen wat ze zeiden.
'... vandaag,' zei een stem, die Mike herkende als zijn vader. Er klonk een tweede stem. Weer een mannenstem.
'Het is natuurlijk wel leuk voor Mike, dat het toernooi nu op Zweinstein gehouden word,' zei de stem. Opeens hoorde hij een schel gekras. Hij keek achterom en zag een uil. Die uil had een brief bij zich. Mike maakte de brief los en maakte hem open. Hij las de brief. Hij bleek van het Ministerie van Toverkunst te zijn. Er stond in dat Mike had getoverd, terwijl hij minderjarig was. Dat klopte. Mike had getoverd. Gelukkig was dit zijn eerste waarschuwing. Mike hoopte dat hij nog wel toverdranken zou kunnen maken. Uiteraard mocht dat wel.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

5 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:54 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
4. De zweer

Hij besloot de wiggenweld drank maar eens te proberen. Uiteraard had hij wat in zijn boek van toverdranken staan over het drankje. Hij pakte hem en liep weer naar buiten. Hij las wat er in het boek stond:
Wiggenweld drank

Benodigdheden:
Ketel
Lepel
Mes
Glazen flesje
Zeef

Ingredienten:
één liter water
één vuurwerkplant
vijf centiliter slijm van de flubberwurm
één kilo schors van de wiggenboom
affodilwortel

- Neem een ketel voor u.
- Giet er één liter water in.
- Leg de ketel weg en neem het vuurwerkplant voor u.
- Snij er met een tornspreuk of mes één tak af van ongeveer twee gram.
- Gooi dat in de ketel.
- Laat het nu vijf minuten doorsudderen.
- Neem het slijm van de flubberwurm voor u.
- Verdun dat slijm.
- Gooi het nu in de ketel.
- De drank word nu blauw.
- Laat het weer vijf minuten doorsudderen.
- Pak een affodilwortel.
- Snij het in gelijke stukjes. Dit is van groot belang. Als u ongelijke stukjes doet, dan ontstaat er brand.
- Gooi dit in de ketel.
- Laat het vijf minuten doorsudderen.
- Snij dan het schors van de wiggenboom in stukjes.
- Gooi dat in de ketel.
- Nu word het drankje groen.
- Nu is het drankje klaar voor gebruik.

Mike was klaar met het lezen van het recept. Hij pakte de benodigdheden voor zich. Hij begon. Hij volgde het recept nauwkeurig. Na twintig minuten was hij klaar. Het drankje was groen. Toen hij het vuur uit wou zetten kreeg hij opeens een zweer op zijn hand. Het deed even pijn, maar daarna schoot Mike in de lach. Hij had net een wiggenweld drank gemaakt, en dan krijgt hij een zweer. Hij deed het glazen flesje open, en goot de helft van het flesje over zijn hand. De zweer ging weg. Hij had alleen nog maar een groene plek op zijn hand. Nu hij het drankje af had, ging hij weer naar de keuken toe. Hij hoopte dat hij het gesprek verder kon horen. Het ging over een soort toernooi. Het zou op Zweinstein gehouden worden. Misschien had professor Wafelaar wel iets bedacht. Toen hij bij de keuken was aanbeland, hoorde hij geen stemmen meer. Dat vond hij jammer! Hij bedacht zich dat hij dat na de vakantie wel zou horen. Eerst gingen ze naar Spanje! Daar gingen ze op vakantie heen. Mike hoorde dat Mark en Anouk ook op vakantie naar Spanje gingen. Ze hadden daar afgesproken.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

6 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:55 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
5. Drie weken later

Mike had genoten van zijn vakantie in Spanje. Samen met Mark en Anouk hadden ze veel lol beleefd. Over één week moesten ze weer naar Zweinstein. Mike had wel zin in het nieuwe schooljaar. Sinds hij hoorde dat er een soort toernooi kwam, had hij helemaal uitgekeken naar het nieuwe schooljaar. Hij had alleen verder niets los gekregen uit zijn vader. Zijn vader zei dat Mike het wel op Zweinstein zou horen. Toen Mike een uur later zei dat hij ook een wiggenweld drankje kon maken, zei z'n vader dat Mike maar beter wat flesjes met wiggenweld kon maken. Vandaar dat Mike, met vijf flesjes in zijn hand, weer naar zijn ketel toe liep. Hij begon het recept te lezen.

- Neem een ketel voor u
- Giet er één liter water in
- Leg de ketel weg en neem het vuurwerkplant voor u
- Snij er met een tornspreuk of mes één tak af van ongeveer twee gram
- Gooi dat in de ketel

Mike begon met de drank. Hij volgde het recept nauwkeurig. Na vijfentwintig minuten was hij met de toverdrank klaar, en omdat Mike pas in het derde jaar het wiggenweld drankje moest maken, had hij nu een kleine voorsprong. In zijn handen had hij een flesje met groene spul erin. Dat betekende dat het drankje goed was. Hij ging naar binnen. Hij keek even of hij alle spullen al had ingepakt, voor Zweinstein. Hij ging weliswaar nog naar de Wegisweg, om daar zijn benodigdheden te gaan kopen. Hij bedacht zich dat hij zijn toverstaf nog niet had ingepakt. Zijn gewaad zat er al in. Hij pakte zijn toverstaf, en wou hem in zijn koffer doen. Toen hij hem er voor de helft in had, riep er een stem van beneden. Mike keek wie dat was.
'Heb je al je spullen al in gepakt?' vroeg zijn moeder, toen ze Mike zag kijken. Toen Mike haar er van verzekerd had dat hij al zijn spullen al had ingepakt, behalve zijn toverstaf dan, liep hij zijn kamer weer binnen en stopte zijn toverstaf er in. Hij moest dan alleen nog zijn boeken in een rugtas stoppen, maar hij had zijn boeken nog niet. Over een uurtje zouden ze naar de Wegisweg gaan. Mike hoopte dat ze de Viavia namen. Dat vond hij een erg leuk vervoersmiddel. Maar ze konden ook via de haard reizen. Dat deden ze ook weleens.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

7 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:55 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
6. De bliksemflits

Een uurtje later was het zover! Mike werd van beneden geroepen. Hij liep naar beneden toe, waar Lianne junior (zijn zus), Marcel (zijn vader), en Lianne senior (zijn moeder). Zij stonden al klaar voor de haard. Jammer! Mike had gehoopt dat ze met de Viavia gingen. Mike mocht eerst. Hij liep naar de haard toe, pakte een hand vol brandstof, liet het vallen, en riep: Wegisweg!' Een tel later verdween hij. Mike tolde rond. Om zich heen zag hij allemaal haarden. Grote haarden, kleine haarden, en zelfs middelgrote haarden. Het waren er zo veel, dat Mike het niet kon tellen met zo'n snelheid. Opeens zweefde hij naar een haard, zonder dat Mike het tegen kon houden. Hij vloog door de haard heen, door de haard, en viel op de grond. Hij keek waar hij uitkwam. Hij kwam uit in een kamer vol haarden. Hij kende dit! Hij was hier een jaar geleden ook geweest. Twee tellen later kwam zijn vader er ook aan. Nog twee tellen later kwam zijn moeder er ook aan. Weer twee tellen later vloog zijn zus door een haard. Ze veegden hun kleren af en liepen door een grote, eiken deur naar buiten. Nu waren ze op de Wegisweg.
'Kom mee. We moeten nog een cadeautje voor je kopen,' zei Marcel, zijn vader. Ze liepen naar Zwik en Zwachtels Zwerkbalpaleis. Mike snapte niet wat ze daar moesten. Zijn blik viel op een gloednieuwe bezem, de bliksemflits.
'Één bliksemflits graag,' zei Mike's vader tegen de verkoper. Die pakte een bliksemflits uit de voorraadkast en gaf het aan de vader van Mike.
'Dat word honderd galjoenen, graag,' zei de verkoper.
Mike kreeg een grijns op zijn gezicht toen de bezem in zijn handen werd gedrukt. Hij wou hem gaan uitproberen. Hij hoopte dat hij in het Zwerkbalteam van Ravenklauw kwam. Mike keek om zich heen. Het was druk. Het luchtblauwe plafond was ruige combinatie met het rode tapijt. Toen z'n vader betaald had, liepen ze naar buiten.
'Ik hoop dat je er blij mee bent,' zei hij. Mike zei dat hij er heel erg blij mee was. Toen liepen ze naar Klieder en Vlek, om zijn boeken te kopen. Mike keek op zijn lijstje, en las.

Gedaanteverwisseling voor derdejaars, door Vlad Dimanche.

Mike vertelde dat hij dat boek nodig had. Hij las verder.

Spreuken en de bezweringen, door Spreuk Bezweer
Toverdranken en tegengiffen, door Bernard Gif
Kruiden en planten, door Helma Plant

Toen hij ook de laatste boeken oplas, keek Mike om zich heen.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

8 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:55 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
7. De wegisweg

Hij zag allemaal mensen rondlopen, in de drukke straat. Mike en z'n ouders, en zus gingen naar binnen. Het was een rustig winkeltje. Er waren allemaal boekenkasten, waar zowat twintig boeken van elk boek waren. Ze liepen naar de verkoper toe. Mike vertelde welke boeken hij nodig had. Toen ze de boeken hadden besteld liepen ze naar buiten. De rest hadden ze al eerder gekocht. Dat betekende dat hij zijn tas in kon pakken, en dat hij over één weekje weer met de Zweinsteinexpress reisde. Dan kon hij ook weer spreuken uit proberen. Z'n vader maakte een Viavia klaar. Hij had daar een vergunning voor, dus het was niet verboden.
'Portus!' riep hij, terwijl hij op een ketel wees. Het werd even zilver, en toen weer zwart. Ze raakten de ketel aan. Er kwam een flits en ze werden meegetrokken. Twee seconden later kwamen ze in de achtertuin van de familie Dillon. Dat was hun achtertuin dus.

Mike liep naar zijn kamer, om zijn tas in te pakken. Hij pakte zijn pasgekochte boeken, stopte ze in de tas, deed de tas dicht, en legde hem beneden.

Toen zijn ouders lagen te slapen, pakte Mike zijn bliksemflits, en liep naar buiten. Hij deed één been over de bezem, en steeg op. Hij vloog over het huis heen, wat nu wel kon omdat het nacht was. Hij ging sneller. Hij voelde een hele boel wind door zijn haar. Mike keek om zich heen. Het was geweldig! Hij zou graag oefenen voor Zwerkbal. Hij hoopte in het team te komen. Maar hij kon hier geen beuker loslaten, geen snaai, en geen slurk. Dat zou te veel opvallen. Stel dat de beuker door het raam van een dreuzelhuis beukte, en naar binnen vloog. Mike vloog naar de toren van het dorp. Die was erg hoog. Mike vloog steil omhoog, totdat hij bij de punt was. Hij stapte af en ging op het dak staan. Alle lichten waren uit. Hij keek op zijn horloge, maar het was te donker om nog wat te kunnen zien. Had hij zijn toverstaf maar bij zich gehad, maar die had hij al ingepakt. Hij besloot maar eens weer terug te keren naar z'n huis. Hij vloog wat sneller dan zo net. Hij stapte af toen hij thuis was. Hij nam zijn bezem mee naar boven, terwijl hij stilletjes naar boven liep. Hij deed zijn kleren uit en plofte in bed.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

9 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:56 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
8. De treinreis

Mike was de volgende ochtend pas laat wakker. Door zijn nachtelijke vlucht op zijn bezem, was hij nu erg moe. Hij was om half elf wakker. Hij keek op zijn klok en schrok. Mike rende naar beneden, pakte al zijn spullen in de hand, maakte zijn ouders wakker, en stond klaar in de gang.
'Hoe gaan we er heen?' vroeg Mike aan zijn ouders, die net beneden kwamen.
'We gaan met de Viavia. Heb je alles bij je?' voegde zijn vader er aan toe. Mike knikte. Toen Lianne ook beneden was, maakte zijn vader de Viavia met de spreuk portus. Ze raakten de Viavia aan en vertrokken.

Ze kwamen uit op perron 9 3/4. Ze namen afscheid van Mike en Lianne, toen die naar de trein renden. Ze stapten in en zwaaiden naar hun ouders. De trein begon te rijden. Hun ouders verdwenen uit het zicht. Mike zocht naar de coupé waar Mark en Anouk in zaten. Na twee minuten had hij ze gevonden. Ze zaten in coupé eenentwintig. Mike deed de deur open en vroeg of hij erbij mocht zitten.
'Tuurlijk,' zei Anouk. Mike begon te vertellen over de week na de vakantie in Spanje.

Toen hij uitgepraat was vertelde Mike over dat zogenaamde toernooi, dat op Zweinstein zou worden gehouden. Hij vertelde ook dat hij niet wist wat dat inhield. Mark wist dat echter wel.
'Bedoel je het Toverschool toernooi?' zei hij. 'Dat kan kloppen.' Mike en Anouk keken hem verbaasd aan. Hoe wist hij dat nou? Mark vertelde wat het Toverschool toernooi was.

Mark was wel één uur aan het vertellen. Toen gingen ze praten over Zwerkbal. Ze hoopten dat ze kans maakten om in het Zwerkbalteam te komen. Toen ze een kwartiertje daarover hadden gepraat, begon de trein langzamer te rijden. Dat betekende dat ze er haast waren. Ze trokken hun marineblauwe gewaden aan en pakten hun koffers en tassen. Toen begon de trein te stoppen. De deuren gingen open en Mike, Mark en Anouk liepen naar buiten. Ze hoorden een vertrouwde stem.
'Eerstejaars hierheen!' zei de stem. Ze kenden die stem, die was van Hagrid, de jachtopziener van Zweinstein.
'Hoi, Hagrid,' zeiden Mike, Mark en Anouk in koor. Die zei hoi terug. Ze stapten in koetsen, die zichzelf trokken. Zo reden ze in een klein kwartiertje naar het kasteel van Zweinstein. Toen liepen ze over het terrein van Zweinstein naar de Grote Deur van het kasteel.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

10 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:56 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
9. Het avondeten Incendio duo 1/3

Ze deden de grote, eiken deur open en liepen naar binnen. Toen ze binnen waren viel het hun direct op dat er niet veel veranderd was sinds de laatste keer dat ze in het kasteel waren. Sterker nog, niets was veranderd. Mike liep naar de deur toe, die leidde tot de Grote Zaal. Hij deed hem open, en Mike, Mark en Anouk liepen naar binnen. Ze zetten hun koffers en tassen in een hoekje, waar de andere koffers ook waren. Mike hield zijn tas nog bij zich. Ze gingen zitten bij de tafel van Ravenklauw. Toen ze net zaten aan de tafel, ging de deur open. Er kwam iemand naar binnen met een krukje en een oude hoed. Op dat krukje lag de sorteerhoed. Mike keek eens wat beter, en herkende professor Victoire, afdelingshoofd van Ravenklauw, en lerares Kruidenkunde. Ze liep weer weg. Één minuut later kwam ze terug met een heleboel kinderen, die hoogstens elf konden zijn. Mike wist dat ze werden gesorteerd. De sorteerhoed begon te zingen toen de kinderen vlak bij de oppertafel waren. Het was een mooi lied, vond Mike. Professor Dimanche, het schoolhoofd, gebaarde dat alle studenten op moesten staan, om het schoollied te zingen. Mike stond op, net als alle andere leerlingen.

Zweinstein, Zweinstein, Zweinig Zweinstein,
Leer ons toch volop.
Of we nu oud en kaal zijn,
Of jong met een puistenkop.
Prop onze hoofden vol met weetjes,
Hopelijk voelen ze zich daar thuis
Want nu zijn ze leeg en tochtig
,Vol vliegjes, stof en gruis.
Leer ons wat het weten waard is,
Maak ons ietsjes minder dom,
Doe je best, dan doen wij de rest,
En studeren onze hersens krom!

Toen begon professor Victoire de namen op te lezen.
'Albert Diverto!' zei ze. Een jongen, die er uit zag alsof hij pas acht was, liep naar voren. Aan zijn gezicht te zien was hij erg nerveus. Hij nam plaats op het krukje, en professor Victoire zette de rafelijke sorteerhoed op het hoofd van Albert Diverto. Het duurde een minuut tot de sorteerhoed eindelijk zijn beslissing had genomen.
'Huffelpuf!' riep hij. Albert Diverto liep naar de tafel van Huffelpuf. De hele zaal klapte beleeft, behalve de Zwadderaars.
Mike pakte zijn boek voor, terwijl de sorteerhoed bezig was om On Nozel in te delen. Mike pakte de bladzijde van incendio duo voor. Hij begon te lezen, nadat hij had geklapt toen On Nozel een Griffoendor werd.

Incendio duo is een spreuk die er voor zorgt dat er een middelmatig vuurtje word aangestoken. Ook is hij effectief bij haarden. De beweging is niet zo moeilijk. Schets een klein vlammetje met je toverstaf, op de plek waar je vuur wil hebben, en zeg dan de spreuk incendio duo. Als het goed gaat, komen er blauwe vlammen uit je staf, die een oranje vuur maken, als de vlammen de bestemming hebben bereikt.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

11 Re: Mike Dillon op ma aug 10, 2009 10:58 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
NEEE!!! Ik heb al weer een personage bedacht, dus ik stop met Mike Dillon. Ik bedank alvast Evanderia Protser en Loraine, die zo een nakijkaanvraag stuur.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum