De Beukwilg

Dit is een forum over Harry Potter. Als je een fan van Harry Potter bent, zul je het hier vast naar je zin hebben.


Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Mark Pineut

Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Mark Pineut op ma aug 10, 2009 11:02 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
Dit is mijn nieuwe personage! Ik weet het, het is al weer vrij snel, maar ik begin dus met een nieuw personage.

De hoofdstukken:


Spoiler:
1. De brief die van Zweinstein komt +suikerveer
2. De eerste spreuk Lumos 1/3
Even wat informatie:

Spoiler:

Mark: Zwadderich, hoofdpersoon
Roderick: Zwadderich, broer van Mark
Benjamin: Zwadderich, beste vriend van Mark
Olivier: Zwadderich, vader van Mark
Eline: Zwadderich, moeder van Mark (overleden)
Jean-Paul: Griffoendor, aartsveijand van Mark
Daniel: Griffoendor, beste vriend van Jean-Paul


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

2 Re: Mark Pineut op ma aug 10, 2009 11:02 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
-25 Augustus 1996-

1. De brief die van Zweinstein komt + Suikerveer

Mark Pineut was een jongen, die over vandaag elf zou worden. Dat betekende dat hij de brief van Zweinstein zou krijgen. Zweinstein was een school, maar geen gewone school. Nee, Zweinstein was een toverschool. Zijn broer, Roderick, zat ook op Zweinstein. Hij zat in de afdeling Zwadderich, net als zijn vader. Mark wist al veel over Zweinstein. Als hij de brief kreeg, zouden ze direct naar de Wegisweg gaan. Mark was benieuwd hoe ze gingen. Bij Roderick gingen ze met de Viavia. Mark ging toen ook mee. Dat vond hij wel een leuk vervoersmiddel. Maar niet alleen voor schoolspullen gingen ze naar de Wegisweg. Ook gingen ze wel eens naar de Wegisweg om daar wat te gaan winkelen.

Mark liep naar zijn eikenhouten nachtkastje toe, die helemaal bezaaid was met spullen. Ook zat daar zijn zilveren horloge bij. Hij pakte hem, deed hem om, en keek hoe laat het was. Het was elf uur 's ochtends. Hij wist niet hoe laat de brief aankwam. Hij hoopte dat de brief snel aan zou komen, Roderick had hem beloofd dat hij Mark een paar spreuken zou gaan leren. Opeens hoorde hij een schel gekras en een luide bonk. Hij keek om, en zag bij het raam een uil met een brief aan zijn poten. Mark maakte het raam open en liet de uil binnen. Hij maakte de brief los en deed hem open. Op het zelfde moment vloog de uil weg. Mark begon te lezen. Toen hij de brief uit had kreeg hij een grijns op zijn gezicht. Hij holde naar zijn kamerdeur, deed hem open, rende de trap af, en liep naar de woonkamer.
'Pa! Ik heb de brief van Zweinstein!' riep hij tegen zijn vader, terwijl hij de deur van de woonkamer open deed. Ook Olivier, zijn vader, begon te grijzen.
'Roderick! Kom je? We gaan zo naar de Wegisweg!' riep zijn vader tegen Roderick, zijn broer. Die zei dat hij zo zou komen. Mark kreeg op eens buikpijn. Hij vond het zo spannend. Stel dat hij niet in Zwadderich zou komen. Wat zouden zijn vader en broer dan zeggen?


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

3 Re: Mark Pineut op ma aug 10, 2009 11:02 am

Robert

Robert
Schoolhoofd
-26 Augustus 1996-

2. De eerste spreuk Lumos 1/3

Mark werd al vroeg wakker. Hij hoopte dat hij vandaag zijn eerste spreuk zou leren van zijn vader en broer. Aangezien hij gisteren zijn toverstaf had gekregen, kon hij nu oefenen met spreuken.

Een kwartiertje later kwam de rest van het gezin ook naar beneden. Mark stond op.
'Gaan we nu oefenen?' vroeg hij hoopvol. Z'n vader knikte, en Mark werd opgewonden. Hij rende naar de andere kant van de woonkamer, en zocht zijn hutkoffer. Hij schopte hem open en pakte zijn toverstaf er uit.
'Welke spreuk gaan we leren?' vroeg hij opgewonden.
'Wat denk je van de spreuk die licht geeft, lumos?' vroeg zijn vader. Mark knikte.
'Pak je spreukenboek maar voor je, Mark. Dan moet je maar eens lezen wat daar in staat,' vervolgde zijn vader. Mark deed braaf wat hem gezegd werd en pakte zijn boek. Hij sloeg hem open en begon pagina achtenzestig te lezen.

Lumos. Lumos is een spreuk die er voor zorgt dat je een klein lichtpuntje aan je staf krijgt. De spreuk stopt echter nooit uit zich zelf en word echter alleen gedoofd als je de spreuk nox gebruikt. De spreuk is uitgevonden door Lu Mos. Als je de spreuk uitspreekt blijft hij net zo lang schijnen totdat je de tegenbezwering uitspreekt. De beweging is simpel. Schud met je staf en zeg de bezwering.

'Probeer maar eens,' zei Olivier, nadat Mark was uitgelezen. Mark probeerde zich te concentreren.
'Lumo... lumu... lumus' probeerde hij.
'Lumos,' zei Olivier behulpzaam.
'Lumos!' zei Mark hoopvol, maar hij concentreerde zich niet goed genoeg.
'Probeer je wat beter te concentreren. En zeg de spreuk niet al te hard. Straks denken de buren dat we gek zijn,' zei Olivier. Roderich grinnikte.
'Weet je... we kunnen beter eerst gaan eten, en daarna verder gaan oefenen. Dan heb je wat meer kracht, en kan je wat meer spreuken oefenen,' zei hij wijs. En zo liepen ze gezamelijk naar de keukentafel.
'Accio eten!' riep Olivier, en een paar seconden daarna vlogen er opeens etenswaren aan. Opeens hoorden ze een doffe bonk, en ze keken geschrokken achterom. Ze zagen een uil, die een krant bij zich had.
Roderick liet de uil binnen en pakte de krant af. Roderick gaf de krant aan zijn vader, die begon te lezen.

Severus Sneep tot schoolhoofd benoemd.
Severus Sneep is met ingang van zevenentwintig Augustus schoolhoofd van Zweinstein's Hogeschool Voor Hekserij En Hocus-Pocus. Hij heeft ons verteld dat hij heel erg blij is met deze funtie en dat hij deze goed zal gebruiken.

'Zo. Dus professor Sneep is tot schoolhoofd benoemd? Zwadderich rules!' zei Roderick blij.


_________________
Klik hier en bezoek mijn eigen website.
Profiel bekijken http://darkforest.actieforum.com/forum.htm

Gesponsorde inhoud


Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum